Sponsored by

Total Pageviews

Tuesday, February 25, 2014

Louis Vuitton Neverfull Damier Ebene MM Review


Handbag is my passion. Dari dulu lagi memang gila sikit dengan designer handbag. Tengok orang pakai kita pun nak pakai jugak. Tapi sedar diri tak mampu..tsk..tsk..maklumlah time tu mana kerja lagi. Dulu before start kerja tetap adalah buat bisnes sikit. So, masa kahwin tu dapatlah beli first designer handbag. Handbag murah je, COACH waktu tu letak atas hantaran kahwin. Coach Ashley Opt Art tak silap nama handbag ni. Beli pun through online direct from US. Harga RM500++. Masa tu rasa dah bangga gila dah dapat pakai yang ni.
 


Tapi...tapi tetap tak puas sebab masih tak dapat favourite designer handbag. LOUIS VUTTON. Mak aih masa tu memang rasanya dalam mimpi jelah baru dapat pakai. Lagi-lagi bila keluar tengok ada kawan yang dah merasa pakai beg mahal tu. Terus semat dalam hati one day aku kena dapatkan juga beg LV satu. Bermulalah fasa menanam angan-angan. Dalam pada tu sempat jugak beli replica beg LV. Kemain tak sabar masa tu kan. Tapi tau2 je la pakai replica ni feeling dia lain. Rasa tak confident takut bila orang usha orang boleh detect yang beg tu tak ori. So, kalau nak pergi jalan2 kat mall memang aku tak pakai la beg replica tu. Make it short, Januari lepas akhirnya impian jafi kenyataan. Pertama kali jejakkan kaki ke butik LV. Before ni tak berani masuk sebab segan. Hihi...

Terpengaruh dengan video unboxing kat youtube, aku pun mintak gak box waktu beli tu. Nak gak fefeeling unboxing sendiri. Assoc. tu bagi box gedabak besau. 
                                    
                             
                                    

Hoho serius puas hati dapat unboxing sendiri. Memang seminggu jugak la tersengih-sengih sorang diri. 
                
Tadaa... Itu lah dia my dream handbag. Dapat dust bag pon bapak besau nau. Tapi takpe aku suka...hehe
         

Oh..tu AS aku mintak assoc stampkan kat handle. A for Aswad S for Shuhada.
                                     
                                     

Selain daripada nampak casual, aku suka beg ni sebab boleh gayakan dengan 2 gaya macam kat atas tu. 

             

Lepas tu tengok dia punya dalam bakpak spacious giler. Aku bawak macam2 buku memang tak pernah full beg ni. Memang sesuai sangat dengan namanya Neverfull.

            

Beg ni dia takde top zipper, dia just ada clasp chain tu je untuk menghalang barang2 dari keluar kalau beg ni jatuh. Tapi dalam dia ada macam slot zipper muat untuk letak purse, handphone n barang2 berharga. So, kira secure laa barang letak dalam tu.

           

Satu ladi dia ada tempat untuk aku sangkut kunci kereta. Kiranya tak payah nak punggahs emua barang keluar semata-mata nak cari mana kunci kereta.

                                     

Yang paling best, beg ni tahan lasak. Memang puas hati, tidur pon dah lena, mandi dah basah, tak terigau-igau dah. Berbaloi2 walaupun harga dia dekat sebulan setengah gaji aku. Erkk...every woman deserves a designer handbag! Once in a lifetime kau... Haha tengok2 tahun depan angkut satu lagi. Percaya lah...addicted wey benda ni. Chiaww!