Nuffnang

Monday, March 23, 2015

Anniversary Gift

Alhamdulillah...dah 2 tahun perkahwinan kami. Suka duka dan pahit getir tabah dilalui bersama. Semua dah capai kecuali satu je...belum dikurniakan rezeki anak. Tapi chill...aku yakin aku boleh pregnant suatu hari nanti. InsyaAllah. Tolong doakan!

Tahun lepas dapat hadiah perfume dari suami. Suami dapat hadiah yang sama, pun perfume juga. Tahun ni mulanya mintak cincin berlian. Dah siap survey2 dah... last minute tukar decision nak jam tangan memandangkan aku tak banyak jam tangan. Boring pula asyik pakai jam yang sama je. So, masa on the way balik dari JDT aku request ngan suami nak singgah JPO lagi skali. 


 Dapat la jam Michael Kors


 Macam bangle pon ade. Ingatkan batu jed rupanya acrylic sajork...

 Apa-apa pun aku suka sangat. Thank you suamiku yang comel!!

 Untuk suami pula, macam dalam entry lepas dah cerita. Aku beli baju Armani.



Suka tengok dia pakai baju ni. Match pula tu dengan kasut dia.


Thank you for everything sayangku...


Pre-anniversary Dinner: Happy 2 Years Sayang!

Lepas je check in di Putri Harbour tiba-tiba perut bergendang minta makanan. Tepi Puteri Harbour ada deretan kedai makan yang mengadap harbour. Macam-macam restoren ada, main attraction kat kawasan tu muzium Hello Kity, dan Lat's Place. Mula-mula kitorang masuk Lat's Place, kemain pelik aku tengok ramai penyambut tetamu dengan pakaian tradisional. Rupa-rupanya restoren tutup sebab ada private function. Malu jugak lah time tu...

Opposite Lat's Place ada satu restoren nampak ekslusif. Spice Grill. Restoren makanan India dan western. Tengok menu ada lobster. Wah...dah lama mengidam nak makan lobster ni, terus tarik husband aku masuk restoren ni. 


Lama gak ar tunggu makanan siap. Sempat selfie-selfie dulu

Tadaa...tu dia main course kitorang malam tu. 1.4 kilogram sekor. RM240/kg u ols. So harga lobster je dah RM312. Pheww nasib laki aku belanja.





Aku tengah syok makan husband sibuk snap gambar candid. Nampak macam menikmati sangat...

Disebabkan kitorang makan dah beratus untuk malam tu je, so aku decide lepas ni no more specific dinner untuk kitorang punya anniversary. Happy 2nd anniversary sayangku... semoga hubungan kita kasih sayang kita kekal utuh hingga ke akhir hayat. Bercinta sampai syurga ok? InsyaAllah suatu hari nanti kita akan dapat menikmati anugerah terindah dalam hidup kita. 

Sunday, March 22, 2015

A visit to Legoland Malaysia

Hari kedua di JDT aku dan husband ke Legoland. Mula-mula takde pun dalam plan aku tapi si husband ni la insist sangat nak pergi. Alang-alang dah kat JB katanya. Kalau aku better pergi USS, Singapore je terus. Puas pujuk tapi tak mau jugak dia. Layankan jelah...Suami kan!!!


Before keluar mesti nak pose dulu, tambah pula ada cermin basar macam tu. Ni waktu kat Tune Hotel.

Dalam kereta pun sempat. Abaikan muka husband aku tu. Dia memang suka buat muka kalau snap gambar. tak pernah nak seriuslah

Beratur beli tiket. Nasib takdelah ramai sangat orang hari tu. 


Kitorang berdua je masa ni. Tengah cari orang nak mintak tolong snapkan gambar pastu tetiba sorang mamat pakai uniform Legoland approach kitorang offer nak tolong snapkan gambar. Lepas amik guna phone kitorang dia offer nak snap guna DSLR dia. Siap ajar kitorang pose lagi. Kononnya nak buat kenangan Legoland. Padahal....sesuatu sangat. Dorang saje je suruh kita tengok balik gambar-gambar yang dorang amikkan tu bila nak keluar dari Legoland nanti. Bila tengok gambar cantik confirmlah terpedaya nak beli buat kenangan kan! Gambar kat atas ni gambar dari kamera dorang.

Ni gambar iphone aku. Tak boleh lawan DSLR.

Happynya laki aku nih..

Kesian akak ni kena cubit hidung...


Kitorang masuk dalam muzium Star Wars. Tapi before tu dah naik roller coaster tapi tak sempat mik gambar. Thrill la jugak roller coaster yang mula-mula tu...nak tercabut jantung...


Masa ni nak masuk beratur kat roller coaster Dragon. Nampak macam best tapi tak thrill sangat pun. 

Hai sayang...gicheww

Belilah jugak air dalam botol ni untuk kenangan. Mahal betul RM28 untuk pertama kali beli sekali dengan air. Lepas tu topup air RM5 je. 

Basah lenjun...naik apa tah nama dia yang macam boat tu. air terpercik sampai dalam boat. 

oh hai lego parrot...

Kat dalam 4D movie. Siap ada air hujan lagi. Basah lagi sekali. 


miniature city

KLCC pon ado...

Dah penat kitorang bersantai-santai pulak naik remote control boat. Boat ni gerak sendiri tapi kitorang kena kawal la stering dia.

Berehat kat bangku sementara tunggu roller coaster yang mula-mula kitorang naik tadi buka. Cuaca waktu tu macam nak hujan so atas faktor keselamatan dorang tutup sekejap. Tunggu punya tunggu tak buka-buka. Frust!

Kitorang decide nak keluar dari situ. Before tu singgah sekejap di Brick Shop untuk tengok gambar-gambar kitorang. Tengok gambar semua cantik-cantik. 


Aku pun terpedaya laa beli 4 keping gambar, Satu tu printed atas lego. Semua skali RM220. Ok lah buat kenangan. Then, kitorang terus ke Puteri Harbour untuk check in. 

Bagi aku Legoland ni tak sesuai untuk adults sebab banyak mainan budak-budak je. Next kitorang plan nak pergi USS, Singapore plak.