Nuffnang

@adahunnylove

Friday, December 19, 2014

Refund dan Cashback kat mana?

Assalamualaikum sume...

Seminggu dua ni ramai pulak yang whatsapp bertanya pasal manipulasi emas. So sorry I can't say much buat masa sekarang. Sebab saya pun salah seorang mangsa sontot pengelola2 program. Sadis sangat.

2 program saya join, dua2 pon sontot. Tapi dua2 pengelola ni janji nak bayar this month. Well baki nak ke tahun depan pun ada 12 hari je lagi. Entah dapat entah tidak duit saya tu balik. Menyesal sekarang pun tak berguna sebab pilihan sendiri kan nak join ni. Program under Tok Belagak (DEPB) saya masuk loaded 8. Modal saya tabur semua sekali RM16,500. Wakalah baru bagi RM 1500. Balance ada lagi RM15,000. Satu lagi program saya join dengan Kazanah Bangsa. Program Pisang Manis Version 2 (PMV2). Dalam program ni saya letak 100g pramp. Modal RM 12,800 kongsi bersama kawan saya. Sepatutnya dapat cashback RM10,500 selepas 7 hari. Tapi sekarang dah sebulan lebih tak nampak satu sen pun.

Saya pun tak faham apa pengelola2 ni buat dengan duit customer. Ramai yang terkena...bukan saya sorang je. Hari2 meroyan kat group mangsa2 sontotan ni. Harap ada la sinar sebelum masuk tahun baru 2015 nanti.

Disclaimer: Dah serik nak join mana2 program lagi dah. Better buat sendiri je. Pegang emas sendiri, jual beli sendiri.



P/s: Hutang wajib dibayar walaupun tidak dituntut. Apatah lagi kalau hari2 dirayu oleh pemberi hutang untuk mendapatkan hak mereka balik. Andai kata si pengelola2 bahlul ni tak bayar jugak duit saya. Get ready merangkak cari saya kat akhirat kelak!


Wednesday, December 03, 2014

Used Rantai Tangan 916 untuk dijual murah-murah!

Hai semua, Assalamualaikum...

Saya ada seutas rantai tangan pasir hollow untuk dijual murah-murah jer. Cuma RM123/g


Boleh whatsapp saya di nombor 013-8989917 (Ada)
COD area Rawang
Postage RM6 sm/ RM9 ss

Thanks!!

Sunday, November 30, 2014

Bila nak ada anak?

Happynya ada baby...teringin sangat nak ada baby sendiri. Namun, Allah Maha Mengetahui segala sesuatu. Dia tahu bilakah waktu yang sesuai untuk aku ada baby sendiri. In Sha Allah kena yakin je pada Dia. Dan aku tak pernah berfikiran negatif terhadap Dia. Aku yakin sangat In Sha Allah bila sampai masanya nanti aku pun akan ada anak sendiri. Amin!

Kalau nak ambil port apa orang cakap memanglah sakit hati. Kalau orang yang educated ni takpelah dorang paham. Nak buat anak ni bukan semudah makan aiskrim. Ye dok? Aku paling stress bila balik kampung time raya. Ye lah time tu confirm ramai sedara mara sahabat handai mak ayah kita datang rumah kan. Haa time tu lah paling annoying bagi aku. Masuk ni dah 2 kali raya aku kosong takde isi. Penatlah nak melayan pertanyaan wajib mereka-meraka yang tak educated nih. "Ni bila nak ada anak ni? tengok si polan si polan tu anak dah nak masuk dua dah. Kahwin lebih kurang je timingnya dengan ko". Haa macam tu lah soalan 'kuang hajo' yang aku kena hadap. Bosan tau kekdahnya asyik kena jawab soalan sama je.

Aku kalau orang lain tanya aku boleh sabar lagi. Tapi ada sorang makcik aku ni. Kakak sulung mak aku tapi dari mak lain. Memang dia ni spesies mulut takde insurans sikit. Kitorang semua tak berapa 'in' sangat ngan dia ni. Peristiwa ni berlaku masa family aku buat kenduri arwah untuk atok dan nenek aku. Masa tu dah petang dah tetamu lain semua dah balik. Kat meja luar ada aku, abah aku, suami aku dan makcik tu. Pandai pulak masa laki aku ada kat situ takde pulak nak tanya pasal anak. Elok je laki aku bangun nak solat asar masa tu dia terus tanya aku. Lebih kurang macam ni lah dialog dia. Aku ingat satu persatu.

Makcik: Ni dah tahun 2014, mana baby nya?
Aku: (Berderau darah beb) Ntah, tak tahu lah..tanyalah Tuhan!
Hahahaha selamber aku bagi jawapan cenggitu. Aku nak jawab yang lagi kejam sebenarnya tapi takut terkejut sakit jantung ke susah pulak aku. Aku plan nak jawab  cenggini. Makcik plak bila nak mati? dah gali kubur? hahaha tak ke kejam sangat tu.
Pastu dia teruskan cerita yang dia dulu pun tunggu 3 tahun baru lekat anak yang sulung. Aku macam 'whaaaaaaat'? Dah tu kenapa ko sibuk-sibuk tanya bila aku nak ada anak? aku kahwin pun tak cecah 2 tahun lagi kot. Aku rasalah makcik aku tu nak borak ngan aku tapi takde isu nak cerita. That's why asyik keluar soalan pasal anak je bila jumpa aku. 

Kisah kedua pulak masih lagi pasal makcik aku tu. Kali ni dia pegi buat annoying ngan sepupu aku pulak. Sepupu aku cerita masa aku melawat  baby dia yang baru lahir. Sepupu aku tu dah ada anak kembar lelaki dua orang. Lepas tu bersalin anak ketiga pon lelaki. Disebabkan dua kali bersalin pun ikut tingkap jadi docktor bagi chance sekali je lagi boleh bersalin. Haa nak jadi ceritanya, makcik tu pergi la melawat sepupu aku ngan baby barunya tuh. 
Makcik: Ni dah 3 orang anak lelaki nih agak-agak dapat ke tidak anak perempuan ni sekali je lagi boleh beranak ni.
Nampakkk... bila dah ada anak ditanya nya pulak pasal jantina. Yang aku peliknya dia tu tanya-tanya orang macam tu macam lah dia tu perfect ada anak lelaki dan perempuan. Kekdahnya anak dia semua perempuan nye pun. Aku macam 'whaaaaat'? lagi sekali. Pelik aku dengan perangai dia. Sepupu aku tu nasihatkan aku supaya jangan ambil port apa yang makcik tu cakap lagi dah.