Nuffnang

Friday, December 19, 2014

Refund dan Cashback kat mana?

Assalamualaikum sume...

Seminggu dua ni ramai pulak yang whatsapp bertanya pasal manipulasi emas. So sorry I can't say much buat masa sekarang. Sebab saya pun salah seorang mangsa sontot pengelola2 program. Sadis sangat.

2 program saya join, dua2 pon sontot. Tapi dua2 pengelola ni janji nak bayar this month. Well baki nak ke tahun depan pun ada 12 hari je lagi. Entah dapat entah tidak duit saya tu balik. Menyesal sekarang pun tak berguna sebab pilihan sendiri kan nak join ni. Program under Tok Belagak (DEPB) saya masuk loaded 8. Modal saya tabur semua sekali RM16,500. Wakalah baru bagi RM 1500. Balance ada lagi RM15,000. Satu lagi program saya join dengan Kazanah Bangsa. Program Pisang Manis Version 2 (PMV2). Dalam program ni saya letak 100g pramp. Modal RM 12,800 kongsi bersama kawan saya. Sepatutnya dapat cashback RM10,500 selepas 7 hari. Tapi sekarang dah sebulan lebih tak nampak satu sen pun.

Saya pun tak faham apa pengelola2 ni buat dengan duit customer. Ramai yang terkena...bukan saya sorang je. Hari2 meroyan kat group mangsa2 sontotan ni. Harap ada la sinar sebelum masuk tahun baru 2015 nanti.

Disclaimer: Dah serik nak join mana2 program lagi dah. Better buat sendiri je. Pegang emas sendiri, jual beli sendiri.



P/s: Hutang wajib dibayar walaupun tidak dituntut. Apatah lagi kalau hari2 dirayu oleh pemberi hutang untuk mendapatkan hak mereka balik. Andai kata si pengelola2 bahlul ni tak bayar jugak duit saya. Get ready merangkak cari saya kat akhirat kelak!


6 comments:

mohd said...

assalam..akak join program ke atau buat eta?

Adahunny said...

Wasalam.. Sy join program masa mula2 ceburkan diri ari tu

mohd said...

better join program atau eta?maaf nibus bertanya..=)

Adahunny said...

Buat masa sekarang better u buat jual beli yg u bleh pegang emas fizikal mcm eta n whatsoever.. Program ni sume mengarut

Me & My Self said...

Ini bukan hutang.. Ini pelaburan.. Pelaburan kalau hangus xboleh tuntut.. Perjanjian pulangan sejumlah wang dlm tempoh masa tertentu adalah RIBA..
Jgn kita ikut merangkak sekali di akhirat nanti..

En Joe Cikgu Yang Garang ^^ said...

hikmah Allah s.w.t jadikan emas sebagai salah satu barang ribawi....