Nuffnang

Friday, December 17, 2010

9 perkataan lelaki harus FAHAM



Bila perempuan cakap...

1. Ok. Fine!
~ tolonglah faham kalau perempuan dah cakap macam tu tandanya dia nak stop bertengkar dengan kamu. Dia rasa dia betul dan nak menang, so, lebih baik kamu diam je untuk meredakan keadaan.

2. Tolong bagi saya 5 minit.
~ hehe selalu buat tak wahai perempuan perempuan di luar sana? Lebih lebih lagi kalau tengah bersiap nak keluar. Dengan mekapnya lagi, berdandan, belit belit tudung. At last 5 minit yang diminta tu sebenarnya menyamai setengah jam. So, kepada lelaki lelaki di luar sana faham faham lah kalu si perempuan minta 5 minit, jangan risau kamu masih boleh pergi kedai mamak dan tonton satu game bola sepak. Haha melampau betul. Lalalalala~

3. Tak ada apa apa atau bahasa omputihnya, Nothing!
~ Kamu harus faham sebenarnya kalau dah si perempuan tu cakap 'nothing' maknanya dia tengah nak meletup tapi still under control. Ada lah tu something yang disembunyikan olehnya. Maka dengan itu lebih baik kamu jangan nak tanya banyak banyak. Buat derkk je ek.

4. Buat ah, nak sangat kan? atau pun go ahead!
~ Contohnya kalau awek kamu cakap "hah, pergilah ngorat pompuan tuh tadi cakap nak sangat!". Sekali, janganlah kamu pergi ngorat betul betul pulak kan. Itu merupakan satu cabaran bukannya bagi kamu kebenaran untuk buat. Tahulah kamu semua pantang dicabar...haih

5. Mengeluh dengan kuat seperti "Hhhhhhhaaaaihhh"
~ Haa itu tandanya perempuan tu merasakan buang masa je bertengkar dengan kamu pasal perkara yang tidak penting baginya.

6. Tak apa atau it's okay!
~ Agak bahaya ah kalau perempuan cakap  macam nih sebab sebenarnya mereka sedang berfikir dalam dalam macam mana caranya nak maafkan kamu kalau kamu ada berbuat kesalahan.

7. Terima kasih!
~ Kalau tetiba jer perempuan cakap terima kasih kat kamu, jangan banyak soal pula, cakap je 'sama-sama'. Tapi kalau perempuan tu cakap pada kamu 'terima kasih banyak banyak ye!' jangan pula kamu jawab 'sama-sama' sebab perempuan tu sebenarnya tengah sindir kamu.

8. Whatever!
~ ahah...ini sebenarnya satu cara untuk perempuan tu cakap F**K you!

9. Jangan risau, saya tahulah macam mana nak buat.
~  Perempuan akan cakap macam tu selepas mereka berkali-kali menyuruh lelaki berbuat sesuatu perkara tetapi akhirnya mereka sendiri juga yang buat.

2 comments:

Lelaki Ini said...

huhuhh
besh2!
thanx for sharing dis info!

Princess Fiona said...

ur welcome!!!