Nuffnang

Tuesday, November 30, 2010

Dui bu Qi ! 对不起 !




Dui bu qi !
Maaf dalam bahasa melayu kita
Oh! itu bahasa mandarin ye kalau ada sesiapa tak tahu. Tak percaya sila buka new tab atau tekan 'control T' pastu type google translate sekarang. Sekarang ye !




Dah. Dapat kan? tu lah...tak tipu punya. Maaf memang mudah sangat diucapkan tapi sangat sukar untuk memaafkan? Mengapakah begitu? Sebab dah memang asas perempuan mempunyai hati yang sangat fragile, sangat sensitif. Sekali terasa panjang pula rajuknya. Dan oleh kerana sifat asas hati perempuan ni fragile jugalah, marahnya pasti tak lama sangat. Tiba masa pasti akan memaafkan jugak. Macam enjin kereta yang panas lama kelamaan sure akan sejuk juga. Cuma kena sabar sikit je. 




Tiba tiba...di malam yang hening ini (ceit ko ingat ko tulis novel ye?)

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada pengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Lagu Hanyut nyanyian Faizal Tahir sedang berkumandang. 
Layan lu ah!




Nak lirik penuh sila GOOGLE le sendiri malas betul ampa nih!

Dan tibatiba juga riak takbur mode :: saya pandai cakap mandarin ::


我的名字Adahunny。我二十二年。我来自吉兰丹州。现在我就读的UTM。我喜欢所有的游客,我的博客读者。我的爱好是喜欢写博客。我的志向是成为一名教师。我有一个男朋友。我很喜欢他。

Wǒ de míngzì Adahunny. Wǒ èr shí èr nián. Wǒ lái zì jí lán dān zhōu. Xiànzài wǒ jiùdú de UTM. Wǒ xǐhuan suǒyǒu de yóukè, wǒ de bókè dúzhě. Wǒ de àihào shì xǐhuan xiě bókè. Wǒ de zhìxiàng shì chéngwéi yī míng jiàoshī. Wǒ yǒu yīgè nán péngyǒu. Wǒ hěn xǐhuan tā.



cop mohor rasmi

2 comments:

AIN NAZRI said...

alhamdulilah. memaafkan org lain tu lagi bermakna

Princess Fiona said...

emm..tu la sis! thanks passing by my blog..hehe